onsdag 6 december 2017

Hundraåringen

Tänk, att få uppleva denna dag då vårt älskade fosterland har varit självständigt i hundra år! Ett stort tack till de som förberedde och möjliggjorde denna självständighet. Det största tacket går till alla som offrade liv och hälsa för kommande generationer. Tack också till alla som slet för att bygga upp landet och betala krigsskadestånden.

Visst har vi det bra som får leva i ett tryggt, rent och ganska jämställt land. Vi lär vara sist på listan över länder som riskerar att råka ut för naturkatastrofer. Vi har ett bra skolsystem och en välfungerande hälsovård. Listan kan göras hur lång som helst.

Kronoby kommuns firande kulminerade i en fest i Ådalens skola på eftermiddagen. Huvudrollen spelade helt berättigat veteraner, lottor samt änkor och änklingar. Inbjudna gäster hade kommit från vänorten Nuckö. Med dessa hade jag äran att få äta middag kvällen före på Torgare. Vi blandade friskt mellan finska, svenska och estniska.

Festprogrammet var högtidligt och fint utan att nämna något. Jag är stolt över att programkommittén hade lyckats så bra med alla arrangemang. Det var en fest värd en hundraåring!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar