måndag 5 december 2016

Den regniga måndagen

Sen en dryg vecka har jag fruktat denna måndag. Alla väderleksrapporter visade regn. Därför packade jag två stycken paraplyer.

Tidigt på morgonnatten hörde jag ett ljud som lät som om grannen duschade. Min tröga hjärna insåg dock att det eventuellt kunde vara regndroppar. Vårt hotell är märkvärdigt konstruerat med små utrymmen som öppnar sig rakt upp mot himlen. Det innebär att det i praktiken kan regna rakt ner på en del möbler. En stor palm växer också i ett rum.

Nåja, efter den goda frukosten packade vi paraplyer och vattenflaska och begav oss modigt iväg åt andra hållet längs strandpromenaden. Jag hade trott att den riktningen skulle vara mindre intressant, men ack vad jag misstog mig!

Medelhavet sände sina svallvågor, palmerna vajade och den breda strandpromenaden bjöd på kilometervis med bänkar att vila sig på. Nu var de förstås våta efter det nattliga regnet. Det kom faktiskt bara några enstaka droppar just då vi hittade ett lämpligt ställe för en sangriapaus.

Och sen var det varmt solsken på vägen tillbaka. Vi tog en avstickare till katedralen innan vi sökte upp en restaurang som hade pizza på menyn. Är man på Mallorca väljer man naturligtvis Pizza Mallorca som innehåller tomater, oliver och anjovis.

Nu har molnen dränkt in solen, men visst är det förunderligt att ligga och blogga högt över taken. Jag har klättrat upp från hotellets takterrass till en ännu högre belägen terrass och kan se Medelhavet och de stora segelbåtarnas master.

Jag njuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar