måndag 19 februari 2018

Strategier och strukturer

Mina två icke-favoritord är nog strategi och struktur. De används i många sammanhang och kräver tanke och handling. Dessa två aktiviteter ligger inte alltid för mig. Min strategi är att njuta av livet och göra det som faller mig in.

När det gäller strukturer är jag bra på att planera för dem, men att förverkliga dem är inte lika behändigt. Jag påbörjade en strukturomvandling i mina officiella papper på förmiddagen, men lunch, en kort promenad och lite OS sätter stopp för fortsättningen. Strukturen är dock klar och jag har redan några skilda högar med sånt som ska sparas och arkiveras för de närmaste fyra åren. Därefter räknar jag med att det politiska livet ska nollas och då åker allt till pappersinsamlingen.

Det skulle vara en fröjd för ögat att se bordsytan på arbetsbordet, där jag slänger mina listor och diverse saker som speglar, läppstift, cdskivor etc. Men det får nog antagligen bli fortsättning först imorgon, för ikväll ska jag på två möten - och jag ska tillsammans med mina politiska vänner fundera över kommunens strategi. Därför sitter jag här och bloggar efter att ha småforskat i andra kommuners strategiplaner. Det gav inte så mycket så det kändes mer lockande att övergå till bloggen...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar