onsdag 10 juli 2019

Dag 1 av 3

Vi fick en heldag i Helsingfors eftersom vi startade med tåg från Bennäs redan en kvart i sex.
Det blev betjäning på engelska när jag köpte två dygns biljetter till lokaltrafiken i stan. Vi började med att ta metron till Drömsö, siktade på havet och hamnade på Casinostranden som väntade på sina soldyrkare.
En vandring västerut bjöd på en stor portion frodig natur med klippor och stora träd. Vi kom till polisens sommarhus och andra små stugor då det var dags att vända om och börja leta upp en lämplig lunch.
Maken hade preferenser för laxsoppa och bingo! det fick han. Vi fick vänta länge, men resultatet var superbt.
Nu var vi mogna för en liten bussresa. Vi hoppade av vid Sandvikens torg och strosade runt loppisborden. Några secondhand kläder av Marimekko, Vuokko och Gerry Weber intresserade, men jag ville inte öka på bagaget ...
Det blev check-in time för lägenhetshotellet Töölön Towers och vi sökte reda på en spårvagn som skulle föra oss närmare nattkvarteret.
Helt ok logi i rymlig lägenhet och vi kunde ta åttans spårvagn igen ut till Majstranden och doktoranden för ett litet kvällsmål.
Det blev mera små stugor för vi besökte Gumtäkts koloniträdgårdar och efter lite förfriskningar skildes vi åt. Vi tog ettans spårvagn och sonen hoppade på en gul stadscykel hem till sitt.
De återstående två dagarna väntas svalare väder, men om det inte regnar så ...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar