onsdag 10 april 2019

Lägenhetsrenovering

Vi har nu hållit på i nästan ett år och renoverat en bostad i sydstaden. Egentligen började vi sent i höstas, men lite mer effektivt i år.

Det är roligt att se en långsam förbättring och vi strävar efter att hålla oss till en cirkulär ekonomi. Vi har använt målfärger från tidigare projekt, köpt en ny färg och lite tillägg till en annan.

Tapetseringen hålls nära noll eftersom vår praktiska kunskap är ringa, men två fondväggar har vi vågat oss på med lite mer än nöjaktigt resultat. Vi ska också testa kakelfärg i badrummet.

Köket har bytts ut och för en liten summa köpte vi ett begagnat kök som innehöll spis, diskmaskin, kyl, frys och fläkt. Till min stora förvåning lyckades make med söner trolla in alla skåp i vårt kök och jag är nöjd med resultatet. Att sen våra överlopps badrumskakel passade precis blev pricken över i:et.

Naturligtvis ska nytt golv läggas, parkett köpt på Findit förstås. Köket och lilla sovrummet är klart och snart, snart när nu målningen är avklarad blir det att fixa vardagsrum och arbets-/gästrum.

Tänk att få bli stadsbo ibland! Gå på konsert, äta gott med ett vinglas till och sen vandra några hundra meter till eget "hotell" med barnbarnet i närmaste trappa. Det är minsann en guldkant på tillvaron!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar