lördag 14 september 2019

Telepati igen

Jag brukar uttala mig om att jag och maken utgör en "match made in heaven". Det står jag fast vid för i morse bevisades vår samstämmighet så att jag rördes till tårar.
Vi kom till Helsingfors igår och jag hade möte med styrelsen för Seniordansförbundet tills det var dags att söka sig till logit.
Denna gång testar vi på ett Forenom Apartmenthotel i närheten av lördagens och söndagens danskurs. Nåja, läget är utmärkt, men trivsamheten får nog tummen ner.
Det är EU-ministrar på besök igen och hotellpriserna är fördubblade. Surt!
I sällskap med doktoranden sökte vi lite mat på kvällskvisten och hamnade efter det vid en nyinvigd staty vid Skillnaden. Jag kunde läsa i Hbl att det var en 84-årig svensk konstnärinna som gjort "Tro, hopp och kärlek" för att påminna oss om vårt nära förhållande till Sverige. Lite annorlunda än Jakobstadssymbolerna för vi såg en boll, en ring och en pinne - allt i stort format. Fri tolkning ...
Under vår spartanska frukost uttryckte jag min sorg över att det var så lite folk som lyssnade på den späda, svenska artistens skönsång. Vi tuggade vidare och tankarna flög.
Min nästa kommentar gick in på vår nya regering och hur trevligt det var att så många ministrar nu klarar av att ge intervjuer på svenska. Det var då som maken utbrast att det var just det som han skulle säga!
Tydligen är vi så sammansvetsade att tankarna löper i liknande banor. Den här gången från den svenska artisten via Anna-Maja Henriksson till övriga ministrar.
Det kallas väl telepati ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar