onsdag 9 december 2020

Liten resa

 Det blir ganska mycket innevaro i hemmet under dessa onormala tider. Jag försöker hålla mig på avstånd från övriga mänskor och väljer noggrant var jag sätter min fot. Hittills har det lyckats ganska bra. Ingen smitta än så länge, inte ens en liten förkylning.

Men ibland uttrycker maken en liten önskan och nu senast var det att få promenera på Strandgatan i Vasa och se på julbelysningen. All right, det kan vi väl fixa och lämpligt läge infann sig när julgubben behövde hjälp med transporten av en julklapp från just den staden.

Men vi är som skrivet mycket försiktiga så vi packade väskan med kaffe och muggar, tog en omväg via Larsmo och inhandlade både pizzabröd och Auroramunkar och åkte iväg. 

Vägen via Nykarleby bjöd på stjärnor och rosettprydda grandungar på esplanaden och vi var mogna för lätt lunch då vi anlände till Vasa. Naturligtvis hade vi hellre ätit lunch på några av de fina lunchställena vid havet, men det kändes tryggare med picknick i bilen, men med garanterad havsutsikt. En promenad längs med både stranden och Strandgatan fullbordade lunchen.




 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar