lördag 26 oktober 2019

En moders oro

Jag tror att sönerna aldrig blir så stora, vuxna och gamla att mors hjärta slutar oroa sig över deras väl och ve.

Nu är det doktoranden som ska resa på konferens till La Jolla, San Diego, California i Trumplandet. Det handlar om fusion och reaktormaterial, forskning som ska förbättra vår energitillgång om 40 år. Det är fråga om grundforskning.

Banken och posten har ökat mors oro. Ett förnyat kreditkort skickades förra fredagen från banken till sonens adress och kom fram först i sista stund, alltså fredag en vecka senare och resdag är söndag tidig morgon.

Aktivering av kortet bör ske i banken som naturligtvis hade stängt för dagen. Nu är förstås mor orolig att man missar aktivering på måndag ...

Ändring till vintertid sker naturligtvis just innan resan och är inget större problem eftersom ovetskapen om detta bara skulle ha inneburit en timme längre väntan på flygplatsen. Men naturligtvis kollade mor med son att han hade kontroll, vilket han just hade observerat.

Sen finns det ett katastrofproblem. Det brinner i Kalifornien. Mänskor evakueras undan elden. Var ligger Los Angeles International Airport? Detta hade sonen ingen aning om.

Nå, mor har googlat. Flygplatsen ligger sydväst om staden, det brinner norröver och sonen åker bil söderut. Puh, det var skönt!

Men nog väntar jag på att en och en halv vecka ska gå fort och sönerna ska finnas i sina bostäder. Äldste sonen har hoppeligen återvänt från Kina och månne minstingen är lyckligt hemma från kursen i St Michel ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar