söndag 20 januari 2019

Veckan som gått

Så har en vecka förflutit med varierande evenemang. Maken fyllde udda antal år och det blev något extra till eftermiddagskaffet och på kvällen var vi båda upptagna på var sitt håll.

Vår riksdagskandidat öppnade sin valkampanj och bjöd på vacker sång helt oförberett.

Mellan varven revs det lite köksskåp i stadslägenheten och jag höll mina timmar inom medborgarinstitutet.

På fredagen påbörjade jag cytostatikakuren. Denna gång i tablettform. En gång per vecka tas fyra stycken piller inpackade i skilda förpackningar, vilket är oerhört irriterande och knappast klimatsmart. Men det är starka grejer som helst inte ska vidröras samt sväljas hela på en gång.

Biverkningarna var inte så kraftiga första gången. Lite trött och sömnig blev jag på eftermiddagen, men det kan också ha berott på dålig sömn föregående morgonnatt, bullabak och lite dammsugning ...

Lördag kväll blev det fest! Kronoby kommun firade femtio år sen sammanslagningen av de tre kommunerna Kronoby, Terjärv och Nedervetil.

Det blev bättre än väntat och det var roligt att få välkomna inbjudna gäster från grannkommunerna ända från Korsholm i söder till Karleby i norr och Kaustby i öster. Landskapsdirektören anlände från Vasa och jag fick hälsningar av hans förtjusande fru som jag träffade på Vasa årsfest. Det gladde mig också att se många av mina härliga jumppa- och dansdamer.

Och så avslutade vi veckan med massor av sport på TV, stickning och ikväll skottning av trettio centimeter lätt tomtesnö.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar