tisdag 14 januari 2020

Strul igen!

Det hände sig på söndag förmiddag att jag skulle köra igång diskmaskinen. Men va nu då? Det gick inte att klicka igen luckan. Handtaget var liksom intryckt eller upptryckt eller hur det nu var. Jag smällde, skuffade och tryckte av all min kraft, men icke! Jag försökte med en kniv vrida om i låset och på alla andra sätt använda min magic touch.

Den måste startas! ansåg jag och tillkallade manlig förstärkning. Kanske vi kan skruva upp locket och försöka fixa det? Det fanns skruvar, men inga vanliga sådana. Maken var inte riktigt ivrig på att börja skruva och fixa just före sportsändningarna, men snäll som han är, skred han till verket.

Det fick bli borrmaskinen som skruvdragare och när alla skruvar var lossade försökte vi bända isär luckan. Njet! Nå, kanske vi ska ta de andra skruvarna också ... Inte bra, för nu droppade luckan från gångjärnet på ena sidan.

Okej, vi ger upp, sade jag motvilligt. Nu visade det sig inte vara alldeles lätt att skruva tillbaka. Det krävdes kraft och precision för att få luckan i rätt läge och ändå räckte inte skruvarna till för att nå sitt mål.

Vi gav upp och beslöt invänta måndag morgon och ringa på kvalificerad hjälp. Det blev att plocka ut allt ur maskinen och diska för hand. Det kändes inte alls lika enkelt och inspirerande som att diska utomhus vid sommarstugan.

Jag ringde på måndag och montören lovade komma. På tisdagen ringde han mitt i seniordansen och när jag kom hem var han redan borta.

Jo, han hade skruvat ihop luckan och bedyrat att man inte ska skruva loss gångjärnen. Det behövs inte. Han satte fast luckan och ... hör och häpna luckan klickade igen som normalt!?!? Maken trodde att montören ändå hade gjort något som återställde låset, men han förnekade detta och funderade nog vad frun i huset pratat om ...

Nå, jag är säker på att låset var helt låst för jag hade faktiskt gjort allt för att få fast luckan, men kanske det var min magiska touch som hade lyckats då jag gått loss på låset med diverse verktyg. Det hade kanske ledsnat på min behandling och återgått till sitt vanliga liv.

Men vi försöker aldrig mer fixa något själv när det gäller elektronik!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar